Хотел за кучета и котки Pet Residence е създаден от Свилен и Калина Станчеви през 2019 година. Намира се в полите на Витоша, в с. Владая, на ул. „Шипето“ № 7 – на 12 км. от центъра на гр. София.

Помещения за настаняване

на кучета

Хотелът разполага със 7 стаи за индивидуално настаняване и 4 стаи за общо настаняване.
В стаите за индивидуално настаняване гостуват кучета, който не могат да бъдат оставяни да спят заедно с други кучета или стопанинът изрично изисква да нощуват сами (предлага се при възможност, в зависимост от сезона и натовареността). В големите стаи за индивидуално настаняване нощуват заедно и кучета от едно семейство. Стаите са с размери – 3 стаи по 2 кв.м., 2 стаи по 3 кв.м, една стая 4 кв. м и една стая 8 кв.м
Стаите за общо настаняване са стандартни „човешки“ стаи – средна площ 15 кв.м. В тях се настаняват кучета със сходен размер и темперамент. Гостите – кучета, които са настанени в обща стая, задължително се хранят индивидуално и под надзор на служител.
Всички стаи за настаняване на кучета са със стандартни тавани – височина 2,60 метра.

на котки

Хотелът разполага с три големи стаи за котки, съответно 2 кв.м, 3 кв.м (с прозорец) и 4 кв м, всички с високи тавани. Стаите са светли и с добра проветряемост. Оборудвани са с подходящи съоръжения за игра и почивка. Гостите – котки задължително се настаняват самостоятелно, освен ако не са от едно семейство, като в този случай спят заедно.

Всички стаи за настаняване на котки са със стандартни тавани – височина 2,60 метра, като в задната част на помещенията има скосяване, което е усвоено като кът за игра.

Pet Residence разполага с:

Вътрешно място за игра на кучета

Pet Residence разполага с вътрешно помещение за игра при лошо време (60 кв.м.), в което се пускат кучета със сходен темперамент и големина (с изрично писмено съгласие от стопанина), за да могат максимално пълноценно да поиграят и изразходят енергия по адекватен за всяко куче начин. В случай, че стопанинът не е съгласен кучето му да бъде събирано с други кучета или самото куче не го позволява, му се осигуряват индивидуални разходки и игра, като престоят му се таксува в горната ценова категория.

ВЪнШНО място ЗА ИГРА на кучета

При хубаво време кучетата играят в двора на хотела, който е разделен на сектор за големи и сектор за малки кучета с цел осигуряване първо на тяхната безопасност, второ – на техния комфорт и трето – тяхното възможно най-пълноценно прекарване на времето за игра и социализация. Хотелът разполага с катерушки, тунел и с външни чешми за игра през лятото с кучетата, които обичат да се забавляват с вода, басейнчета и пръскачки.

Кухня и бани за любимците

Хотелът разполага с кухня, специално оборудвана за съхранение и оразмеряване на порциите с храна на всяко куче и коте и с две бани – една за почистване на лапи след разходка и една за къпане и подстригване.

При нужда от лекар

На територията на комплекса се намира ветеринарна амбулатория Pet Residence Vet, която работи всеки ден. При нужда от преглед или манипулация, се осигурява незабавна ветеринарна грижа, а ако се налага болен гост да бъде изолиран, се хоспитализира в стационара на амбулаторията. 

УСЛОВИЯ НА ПРЕБИВАВАНЕ

Независимо от начина на настаняване по стаи, на всички гости – кучета, се осигурява разходка два пъти дневно – сутрин и вечер, преди хранене. Ако кучето е бебе или е възрастно и това налага по-често ходене до тоалетна, се извежда 3 или 4 пъти на ден. След всяко хранене, кучетата задължително почиват минимум 90 мин., за да се избегнат проблеми с храносмилателния тракт. Като мине почивката след закуска, в зависимост от сезона и атмосферните условия, кучетата се пускат да играят на групи по 5 до 10, като групите се сменят и така се осигурява нужното време за почивка. След вечеря излизат по изключение само кучета, които имат нужда от тоалетна.
На всички кучета хотелът осигурява легла или постелки, както и купички за храна и вода. На всички котки хотелът осигурява легла, купички за храна и вода и котешка тоалетна. В случай, че за стопанина е по-лесно да не носи своя храна, хотелът разполага с разнообразна храна, според това с какво попринцип е свикнало животното (суха гранула, студено-пресована полу-суха гранула, консерви, пастети, БАРФ) срещу допълнително доплащане според вида и грамажа.

Последвайте Pet Residence във Facebook!